måndag, november 06, 2006

Söndagens nyheter

Nya vice premiärministern Lieberman gör uttalanden som om han vore hela regeringen. "Palestinska premiärministern kommer dela martyrernas öde om de inte släpper kidnappade israeliske soldaten nu med en gång." "Två religioner och två folk i samma land kommer alltid skapa problem. Israels araber borde flyttas till en palestinsk stat så Israel blir mer homogent judiskt." Flera arabiska parlamentariker kräver hans omedelbara avgång för rasistiska uttalanden och många människor som kommenterat artiklarna nämner nazisternas utrensning av judar som jämförelse. Reinfeldt ligger minsann i lä i att rekrytera obekväma ministrar. Fortsättning följer säkert...

Totalt 48 palestinier och en israelisk soldat har dött sedan "operation autumn storm" startade i onsdags i Gaza. Den kommer att fortsätta tills de militanta palestiniernas förmåga att avfyra qassamraketer mot Israel har minskat avsevärt.

Gayparaden får grönt ljus. Juristen som haft hand om frågan rekommenderar att polisen ger sitt tillstånd. Polischefen befarar att mycket våld kommer förekomma.

Inom 2 dygn kommer en palestinsk koalitionsregering bestående av teknokrater att presenteras enligt en palestinsk tidning. jag är förvånad. För en vecka sen pratade alla om inbördeskrig.

Hur som helst kan det bli mycket jobb den här veckan.