onsdag, november 01, 2006

Jobb också

Idag ringde redaktören på Update och pratade om vad för inslag jag kan göra som passar till imorn. Lieberman är väl det som är mest aktuellt. Han har godkänts av regeringen. Bara en minister från Labor röstade nej och har nu också avgått.

Arabpartierna i Knesset är däremot mindre nöjda och ska enligt tidningen Jerusalem Post skicka uppmaningar till parlament runt om i världen för att be dem protestera. Jag har hela tiden tyckt att det är lite konstigt att Europa inte reagerat med ens en kommentar om att Israel nu kommer få en vice premiärminister som uttryckt sig starkt rasistiskt mot landets arabiska medborgare. Hamas valseger var ju en supernyhet. Självklart är det här inte samma sak, men det borde väl ha viss inverkan på fredsprocessen här kan man tycka.

Blir det inte Lieberman som nyhet så är det ju intressant med de interna striderna i Gaza, kidnappningarna av spanjorer eller det fortsatt stigande dödstalet av Gazabor i strider med och attacker av israelisk militär, som fortfarande rör sig i utkanterna av Gaza som de ju lämnade för drygt ett år sedan. Nu väntar jag på besked vad det blir för jobb.