onsdag, mars 07, 2007

Mer om Thailand

Söndag: Vaknade sent efter gårdagens barhäng. Sent på båten betyder 9.15. Alla andra har redan dragit in till stranden för att klättra. Alla utom kocken förstås, som var tvungen att gå upp klockan 6.30 för att göra frukost till alla. Han har nu somnat om i köket. Jag tar mig in för att fota lite till, speciellt från klättringen. Efter lunch är det dags att dra vidare.

Vi kastar ankare i Maya Bay, en del av den sydliga obebodda Koh Phi Phi-ön. Hel kvällen tillbringas med att spela spel. Nåt som liknar TP. Janne är SO-lärare och kan allt. Till slut går allt ut på att vi kan sluta spela först när någon slår honom, vem som helst. Det händer aldrig.

Måndag: Dykning vid Maya Bay. Gjorde mitt uppfräschningsdyk eftersom det var så många år sedan. Allt gick bra. Det är som att cykla sa instruktören. Vid lunch får jag hänga med in till Koh Phi Phi Don för att ta lite bilder och se mig omkring. Träffade två thailändska killar som sa att jag garanterat skulle komma tillbaka till ön någon mer gång. "I came once and now I've been here for 20 years. It's the Magic och Phi Phi".

Nästa stopp var Koh Ha. Här gjorde jag mitt första riktiga dyk. Mycket grottor och hålor att simma genom och in i. Inte avancerat sa instruktören, men det innehöll en smal becksvart "skorsten" som man säkerligen hade kunnat fastna i utan några större problem. Förtjänade en öl efter det. Men Chang är lurig, ingen vet hur mycket alkohol som finns i dem. Det är därför de inte kan säljas i Sverige. På kvällen kollade alla på film, Torsk på Tallinn. För mig var det mest underhållande att se den indonesiska besättningen sitta och stirra på baksidan av filmduken. De såg bara nedre halvan och allt var på svenska, men de var som klistrade ändå.

Tisdag: Satte klockan på 05.10 och väckte Olof, Lee och Lena för en hajexpedition. Vi tog motorbåten in till en av stränderna och fick klättra över klipporna och ner i en "grottöppning" som var vattenfylld. Där satt vi sen och väntade på soluppgången i hopp om att se hajar komma in och äta småfisk som tagit skydd i det lugnare vattnet. Såg inget men bestämde på vägen tillbaka om att enas om en helt annan version.

Var i stort behov av en siesta, men det hände något hela tiden. Först frukost, sen blev jag övertalad att dyka igen. Tur var det eftersom det var helt fantastiskt. Sen blåste vinden upp och vi hissade segel. Självklart var jag tvungen att fota från motorbåten. Sen lunch. Först under eftermiddagen fick jag vila lite så missade det dyket istället. På kvällen anlände vi till Koh Rork, marinreservat. Middag blev galet starkt grön curry, som hämnd för att vi satt på en svensk film igår ansåg kocken. Många klarade nog inte av det, men vad sjutton - vi är ju i Thailand i alla fall. På kvällen gjorde vi caipirinas på thailändsk rom, lime och sodavatten. Blev ovanligt lyckade.